Labiekārtos publisko ārtelpu pie skolām Glika ielā Alūksnē - Alūksnes novads

Labiekārtos publisko ārtelpu pie skolām Glika ielā Alūksnē

Alūksnes novada pašvaldība noslēgusi būvdarbu līgumu par publiskās ārtelpas attīstīšanu Alūksnes pilsētas funkcionālajā teritorijā, kas paredz teritorijas labiekārtošanu pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Alūksnes vidusskolas ēkām Glika ielā. Darbi skolu ēku apkārtnē ir jau sākti, to laikā būvuzņēmums nodrošinās piekļuvi ēkām, tādēļ apmeklētājiem jāseko norādēm, kas būs izvietotas teritorijā.

Turpinot ieguldījumus novada skolu ēkās Glika ielā 10, nepieciešams sakārtot to apkārtējo teritoriju, kas ir svarīga gan citām tuvumā esošajām izglītības iestādēm – Alūksnes Sporta skolai, pirmsskolas izglītības iestādei “Pienenīte”, gan arī privātmāju un daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem. Projekta mērķis ir labiekārtot publisko teritoriju, veicinot kvalitatīvas dzīves telpas attīstību, nodrošinot tās pieejamību sabiedrībai, kā arī palielinot sabiedrības drošību.

Blakus skolu ēkām esošajā pašvaldības īpašumā Glika ielā 8C paredzēts nojaukt tur atrodošās būves un attīrīt teritoriju, lai izbūvētu publiski pieejamu cietā seguma stāvlaukumu. Būvuzņēmums jau sāk šīs teritorijas attīrīšanu, tostarp koku griešanu stāvlaukumam paredzētajā vietā.

Glika ielā paredzēta brauktuves posma pārbūve un piebrauktuvju izbūve, lai nodrošinātu piekļuvi publiskajai ārtelpai. Izveidos arī drošai gājēju kustībai nepieciešamo infrastruktūru – paaugstinātu un paplašinātu gājēju pāreju satiksmes mierināšanai un barjeras norobežojumu starp ietvi un brauktuvi gājēju drošības nolūkā.

Teritorijā plānotā labiekārtošana ietver jaunu gājēju celiņu izbūvi un esošo atjaunošanu,  velo novietņu ierīkošanu, teritorijas apzaļumošanu, atpūtas zonu izveidi, energoefektīva teritorijas apgaismojuma ierīkošanu.

Būvdarbus veiks SIA “VIA”, projektētājs SIA “XDRAFTS”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “SISTĒMEKSPERTS”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

 

 

Skip to content