Muzeju nakts pasākumi Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Muzeju nakts pasākumi Alūksnes novadā

Muzeju nakts plakātsALŪKSNES BĀNĪŠA STACIJA

No 19.55, līdz ar Bānīša pienākšanu, durvis vērs “Alūksnes Bānīša stacija”, piedāvājot ekspozīcijas apskati ar jau tradicionālām un jaunām mantojuma izziņas aktivitātēm.

 

MARIENBURGAS ASTOTAIS BRĀLIS

Pirmo reizi akcijas vēsturē apmeklētājiem no 20.00 līdz 24.00 atvērts būs “MARIENBURGAS astotais brālis”.

 

ALŪKSNES NOVADA MUZEJS

18.00-24.00 Muzeju nakts pasākums “Vispatiesākā no visām gaismām ir gara gaisma. /Ernsts Gliks/”.

Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” izstādes “Caur gadsimtiem un paaudzēm” atklāšana sezonas izstāžu zālē “Apaļais tornis”. Interaktīva spēle par vēsturi, kultūru un mākslu mobilajā lietotnē Actionbound, aplūkojot muzeja ekspozīcijas un izstādes. Viktorīna “Izglītības ceļš cauri laikiem”. Glītrakstīšanas darbnīca “Rokraksts – personības nospiedums”. Naksnīgā pastaiga pa Alūksnes Muižas parku gida pavadībā un citas aktivitātes. Ieeja: bez maksas.

 

JAUNLAICENES MUIŽAS MUZEJS “MALĒNIEŠA PASAULE”

19.00-24.00 Muzeju nakts pasākums “Atrod tas, kas meklē”.

Iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs muzejā, krātuvē, pagalmā, pie ugunskura, muižas parkā. No 18. maija jauna izstāde “Sniegi sniga putināja” – stāsts par ziemas priekiem un rūpēm 20. gadsimta gaitā.

 

VIKTORA ĶIRPA ATES MUZEJS “VIDZEMES LAUKU SĒTA”

19.00-00.00 Muzeju nakts pasākums “Viss jaunais ir sen aizmirsts vecais”.

TLMS “Kalme”, “Sagša”, “Smiltene” kopizstādes atklāšana, pasākumu ieskandinās Lizuma kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis Vizums”, radošās darbnīcas ar māksliniecēm Rudīti Liepiņu un Daigu Kaufmani, aktivitāte “Agrāk un tagad” Saimes mājā, iespēja ielūkoties krātuvē, foto orientēšanās muzeja ēkās, spēles “Domino”, “Desas”, “Jenga” brīvā dabā.

 

ERNSTA GLIKA BĪBELES MUZEJS

18.00-22.00 Ekspozīcijas apskate, Bībeles vārdu iespiešanas radošā darbnīca uz Latvijā vienīgā Gūtenberga iespiedmašīnas prototipa.

 

PEDEDZES TAUTAS NAMS

18.00-23.00 Muzeju nakts spēle “Silts un auksts”.

 

ZELTIŅU VĒSTURES KRĀTUVE

11.00-13.00 Muzeju nakts izstāde “Vēstures liecības stāsta…”.

 

BEJAS BIBLIOTĒKA

  1. maijā 12.00-17.00 Bejas bibliotēkā, sadarbībā ar Kolberģa tautas namu, Muzeju nakts pasākums “Izzināt un iegūt, pētīt un saprast” – pētīsim un izzināsim Bejas bibliotēkas vēstures krātuves senos albumus un mapes, pieejamās ekspozīcijas un liksim neparastas puzles.

 

ALŪKSNE

Kājāmgājēju maršruts “Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē” – atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370. gadadienu, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs aicina doties pastaigā pa pilsētu un iepazīt vietas, kas saistītas ar E. Glika vārdu. Vairāk par jauno maršrutu www.visitaluksne.lv.

 

IEEJA MUZEJU NAKTS PASĀKUMOS BEZ MAKSAS

Skip to content