3. augustā – pasākums ģimenēm ar bērniem Alūksnes velotrasē - Alūksnes novads

3. augustā – pasākums ģimenēm ar bērniem Alūksnes velotrasē

Sestdien, 3. augustā, Alūksnes veloparkā norisināsies “BTA Velozinis Akadēmija” – pasākums ģimenēm ar bērniem. Šosezon tas būs jau piektais “BTA Velozinis Akadēmija” pasākums.BTA velozinis akadēmija afiša

BTA Velozinis trase lieliski papildina aktīvās atpūtas iespējas pilsētā ar rūpīgi izstrādātu un izglītojošu velotrasi, kas drošos apstākļos māca apgūt veloprasmes un piedāvā dažādas velospēles. BTA Velozinis trase sastāv no dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, kas imitē pilsētas infrastruktūru, rada izpratni par pilsētā iespējamajiem šķēršļiem un sagatavo ikvienu velobraucēju. Trase māca pārvarēt tādus šķēršļus, kā trepes, virāžas, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Katrs trases elements ir radīts, pēc iespējas precīzāk imitējot reālu pilsētvidi, lai ikviens var kļūt par pārliecinātu velobraucēju.

“BTA Velozinis Akadēmija” pasākumā Alūksnē 3. augustā no plkst. 11.00 līdz 14.00 tiek gaidīti visi interesenti, kas mēdz pārvietoties ar velosipēdu un vēlas uzzināt vairāk par drošību uz ceļa un pilsētvidē. BTA Velozinis trasei nav vecuma ierobežojumu, un pasākumā tiek gaidīti gan bērni, gan jaunieši, gan ģimenes, kā arī citi interesenti. Šajā laika posmā trasē būs tiesneši, kas pastāstīs par BTA Velozini un parādīs, kā to pareizi izbraukt, vērtējot dalībnieku precizitāti un līdzsvara noturību. Katrs dalībnieks dāvanā saņems balvu no BTA par piedalīšanos.

Šogad BTA Veloziņa Akadēmijas pasākumos kopā esam iepriecinājuši ap 700 bērnu un jauniešu, kuri izmēģinājuši savas veloprasmes mūsu veloparkā. Iespaidīgākie no šī gada pasākumiem bijuši otrais akadēmijas pasākums 11. maijā Valmierā – kino un velo dzīvesstila festivāla “Kino Pedālis” ietvaros, kur šogad festivāla ģimenes brauciena maršrutā piedalījās vairāki simti gan lieli, gan mazi velo braucēji, kā arī apmeklēja īpašo pieturvietu – “BTA Velozinis” velotrasi, kā arī 20. jūlijā Cēsu pilsētas svētkos Veloziņa Akadēmiju apmeklēja kopā teju 200 bērni, jaunieši un arī pieaugušie! Bērni un jaunieši ir aicināti piedalīties pasākumā brīvā formātā bez iepriekšējas reģistrācijas, ierodoties trasē ar savu divriteni vai līdzsvara riteni un ķiveri.

BTA Velozinis projekts tapis sadarbībā ar AAS “BTA Baltic Insurance”, biedrību “For Better” un pašmāju velotrašu izbūves speciālistiem “Velosolutions Baltics”. Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, BTA rūpējas par sabiedrības labklājību un drošību, atbalstot projektus, kas veicina inovāciju ieviešanu drošības uzlabošanā, ar īpašu fokusu uz bērniem un jauniešiem. BTA Velozinis ir lielisks piemērs tam, kā no ikdienas situācijas rodas iedvesmojoši projekti, kuros iesaistās gan privātie, gan pašvaldību sektori. Vairāk informāciju par BTA Velozinis velotrasēm var atrast www.btavelozinis.lv.

Skip to content