Kā ziemas pasakā… - Alūksnes novads

Kā ziemas pasakā…

Jau iedegta pirmā svecīte Adventes vainagā, ir sācies skaistais gaidīšanas laiks. Lai gan decembris dabā ir gada tumšākais mēnesis, daudziem tieši tas ir arī vistuvākais, jo priekšā ir gada skaistākie un ģimeniskākie svētki – Ziemassvētki.

Kā ziemas pasakā sākās 6.decembra rīts Alūksnē un Pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte” ar pamatīgu sniega segu un krītošām sniega pāslām.

Jau no paša rīta nākot uz bērnudārzu visiem acīs dzirkstīja prieks, jau rīta agrumā visi bija priecīgi un smaidīgi. Un kā nu ne, jo bērnu lielākais prieks ir baltais, mīkstais sniegs.

Ikviena maza bērna sirsniņa priecājas par eglītes smaržu, svecīšu liesmu, gardajām piparkūkām. Priecājas par rūķīšiem, kuri ik rītu, salikuši pie gultām un kamīniem sakārtājās zeķēs mazus pārsteigums.

Parasti šie rūķīši paliek nemanāmi, bet šoreiz PII “Pienenīte” bērnus gaidīja lielāks pārsteigums, ciemos bija atnākuši divi rūķi Pipariņš (sk. R.Bušenko) un Saldumiņš (sk.S.Pavlovska). Rūķi bija varen jautri un kustīgi, kopā ar bērniem dejoja, vingroja, gāja rotaļās.

Būdami jautri un delverīgi rūķi nebija pamanījuši svētku egli. Kopā ar bērniem ejot kopīgā rotaļā „Meklējam egli”, tika atrasta skaistā svētku egle, kurā par lielu bēdu nedega svētku gaismiņas. Rūķi centās gan tā, gan šitā, bet gaismiņās kā nedega, tā nedega, tad talkā nāca bērni un skaitīja dzejoļus un dziedāja dziesmas, līdz eglīte kļuva pavisam priecīga un svētku gaismiņa iedegās. Eglīte šogad uzposusies īpaši spoža un krāsaina.

Bērnu actiņās spīdēja mazas laimes uguntiņas, sirsniņas bija laimes pilnas. Bet svētki bez saldumiem nav svētki, rūķi bērniem bija sagādājuši kraukšķīgas piparkūkas un veselīgos mandarīnus.

 

Lai sirds silti Ziemassvētki un spilgts un krāsains Jaunais gads!

Ticēsim brīnumiem un ļausimies gadu mijas burvīgajām noskaņām!

 Sagatavoja Dace Gailāne
Alūksnes PII “Pienenīte” vadītājas vietniece izglītības jomā

Skip to content