7. GRUPA - eTWINNING PROJEKTA “LAIKA APSTĀKĻU EKSPERTI ” DALĪBNIEKI - Alūksnes novads

7. GRUPA – eTWINNING PROJEKTA “LAIKA APSTĀKĻU EKSPERTI ” DALĪBNIEKI

Viss aizsākās ar  7. grupas skolotāju Sanitas STRAKŠAS un Ievas OZOLIŅAS  piedalīšanos eTwinning pirmsskolas projektu partneru tirdziņu tiešsaistē, kas notika 17. janvārī. Tirdziņa laikā izveidojās dažādas skolotāju darba grupiņas grupiņas. Atlika tikai izvēlēties, kura grupiņa būs mūsējā. Mūsu projekta draugi bija četras bērnu grupas no dažādiem Latvijas novadiem –  Kuldīgas PII “Cīrulītis”, Cēsu novada Jānmuižas PII, Ludzas novada Blontu PII un Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas pirmsskolas grupas. Tēma pie mums “atnāca” pati. Tā radās  tirdziņa laikā – “Laika apstākļu eksperti”. Kāpēc gan ne? Pietiekoši saprotama mazajiem bērniem. Mācās skolotāji un mācās bērni. Mūsu sadarbības grupā izrādījās, ka ar vislielāko eTWINNING projektu  pieredzi bijām tieši mēs – Sanita un Ieva. Tas nozīmēja to, ka projekts bija jāiesniedz kādai no mums. Šoreiz projektu iesniedza Sanita, sadarbojoties ar Blontu pirmsskolas izglītības iestādes skolotāju Ingrīdu Lubāni. Tā noteikti bija ļoti laba pieredze un gandarījums, ka kopējais darbs izdevās.  Vēlāk, pirmajā pedagogu tikšanās reizē, kas notika tiešsaitē, vienojāmies, ka projekta norises laikam vislabāks laiks ir februāris un marts, kad dabā ziema mainās ar pavasari. Būs vairāk dažādu novērojumu dabā.

Ko darījām projekta ietvaros?

Padlet tika izveidota lapa, kur katra iestāde katru dienu ielika savus laika novērojumus. Tā kā projekta dalībnieki bija no trīs kultūrvēsturiskajiem novadiem: Kurzemes, Vidzemes, Latgales, tad arī novērojumi bija ļoti dažādi. Piemēram, kad Alūksnē 13. martā sniega segas dziļums bija ap 50 cm, Kuldīgā jau bija īsts pavasaris ar vizbulītēm.

Skolotājas kopā veidoja digitālo dzejoļu, tautasdziesmu un mīklu grāmatu, kuru variet aplūkot, atverot  pievienoto saiti : https://www.storyjumper.com/book/read/141901921

 

Katrā iestādē bērni veica laika apstākļu pierakstus, kas nedēļas beigās, katru piektdienu,  tiekoties tiešsaitē, tika analizēti un pastāstīti citiem bērniem. Mērījām sniega segas dziļumu dažādos laikos, ar ko dalījāmies tiešsaitē. Tāpat ar gaisa temperatūru. Kopā bija 8 bērnu tiešsaites tikšanās un 4 skolotāju tikšanās reizes tiešsaitēs, kurās tika izrunāti ar projektu saistītie jautājumi. Tās bija tikai 10 minūtes. Bet bērnu prieks par satikšanos bija patiess. Katru reizi satikās jauktā kārtībā, pēc grafika pa 2 vai 3 grupiņām.

Projekta pēdējā dienā, 31. martā, bija lielais noslēgums. Katra iestāde bija sagatavojusi kādu pārsteigumu citiem – dziesmiņas, mīklas, dzejoļus un citus muzikālos priekšnesumus.

Iestādē projekta laikā mūsu grupiņa Ekoskolu Silto Džemperu dienā aicināja ciemos savus vienaudžus – Mežamātes grupas bērnus. Kopīgi ejot dažādās rotaļās un piedaloties sportiskās aktivitātēs kopā ar Sniegavīru, Vēja māti, Sauli un Lietus vīriņu, izzinājām dažādus laika apstākļus.

Par  mūsu grupiņā paveikto tika izveidota filma, kurā ir apkopots viss projekta laikā paveiktais, to variet aplūkot, atverot pievienoto saiti:

https://www.canva.com/design/DAFf4geLwkI/qvRnI9_d0tZRyVU3KhyT2A/watch?utm_content=DAFf4geLwkI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Noteikti varam teikt, ka dalība eTWINNING projektā – tas ir interesanti. Mūsu bērni ir iemācījušies veikt laika apstākļu novērojumus, veikt pierakstus ar simboliem, par katras dienas laika apstākļiem.  Domājam par to, ka nākotnē noteikti vēl varētu piedalīties šādās aktivitātes.

Sagatavoja: 7. grupas un Ekopadomes skolotājas Sanita STRAKŠA,  Ieva OZOLIŅA

Skip to content