Iespēja cilvēkiem ar invaliditāti uzlabot piekļūstamību savā dzīvesvietā - Alūksnes novads

Iespēja cilvēkiem ar invaliditāti uzlabot piekļūstamību savā dzīvesvietā

Iespēja cilvēkiem ar invaliditāti uzlabot piekļūstamību savā dzīvesvietāAlūksnes novada pašvaldība aicina pieteikties cilvēkus ar invaliditāti uzlabot piekļūstamību savā dzīvesvietā.

Atbalsts tiek īstenots Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna pasākumā “Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļa vides pieejamības nodrošināšanā”.

Pasākuma mērķa grupa ir pilngadīgas personas līdz 63 gadu vecumam (ieskaitot) ar I vai II invaliditātes grupu, kurām ir kustību traucējumi, kā arī bērni ar invaliditāti no 15 līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem ir kustību traucējumi. 

Piemēri, kādi vides pielāgojumi mājokļu ārējā vai iekšējā vidē varētu tikt veikti:

  • mājokļa iekšējās vides (piemēram, labierīcību, virtuves zonas, durvju aiļu u.tml.). Par mājokļa iekšējo vidi ir uzskatāmas personas īpašumā vai lietošanā esošā dzīvokļa vai dzīvojamās mājas telpas vai telpu grupas.
  • ārējās vides (piemēram, pacēlāju, uzbrauktuvju un pandusu ierīkošanai, dzīvojamo un koplietošanas telpu) pārbūvei vai atjaunošanai un/vai aprīkošanai ar nepieciešamajām palīgierīcēm, tādējādi uzlabojot un atvieglojot mērķa grupas personai pārvietošanos mājoklī, kā arī iekļūšanu un izkļūšanu no mājokļa. Par mājokļa ārējo vidi ir uzskatāmas koplietošanas telpas (piemēram, daudzdzīvokļu nama gadījumā – koplietošanas telpas, kas nepieciešamas mērķa grupas personai līdz ieejai dzīvoklī) un ēkai piegulošā teritorija (teritorija, kas funkcionāli ir saistīta ar ēku, tik tālu, cik tā robežojas ar ēkai piesaistīto zemes gabalu).
  • attiecināmas ir arī izmaksas vides pieejamības tehnoloģiju, iekārtu, aprīkojuma un cita materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei, piegādei un montāžai (piemēram, dažādu palīgierīču, galda un letes virsmu, atbalsta rokturu, sēdekļu, sanitāro iekārtu, griestu trošu pacēlāja sistēmu, regulējamu izlietņu u.tml.).

Lūdzam ņemt vērā, ka pieteikuma iesniegšana negarantē atbalsta piešķiršanu!

Pieteikuma iesnieguma forma (.docx)

Pašvērtējumam informācija par atbilstības kritērijiem (word dokuments)

Personas ar invaliditāti, kurus interesē šis atbalsts, aicinām līdz 2023. gada
17. novembrim iesniegt pieteikumu kopā ar apliecinošo dokumentu kopijām, kādā no sekojošiem veidiem:

  • pa pastu Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldei, Uzvaras ielā 1, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301;
  • personīgi Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes lietvedībā, 213. kabinetā, Uzvaras ielā 1, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301;
  • elektroniski parakstītu uz e-pastu slp@aluksne.lv

Pēc papildu informācijās aicinām sazināties ar Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldi.

Skip to content