Bānīša zemes zīmola un velo sezonas atklāšanas svētki - Alūksnes novads

Bānīša zemes zīmola un velo sezonas atklāšanas svētki

Bānīša zemes zīmola un velo sezonas atklāšanas svētkiAtzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. Viena no svētku dienas centrālām aktivitātēm būs saistīta ar dizaina biroja H2E radītā Bānīša zemes zīmola prezentāciju – karogu pacelšana, teritorijas atpazīšanas zīmes atklāšana pie Alūksnes stacijas un kopīga zīmola atklāšanas dienas lielfoto veidošanu.

Svētku ietvaros Alūksnes Tūrisma informācijas centrs aicina uz velo pasākumu Alūksnes un Alsviķu apkārtnē velo gides Santas Paegles vadībā. Velo tūre ļaus iepazīt daļu no kādreiz 28km garā šaursliežu dzelzceļa līnijas posma Alūksne-Ape, pabūt vietā, kur mitušas gan augstdzimušas dāmas, gan nepaklausīgas meitenes, cik tuvu Bānītis ir vidzemnieku iecienītai pludmalei Rīgas jūras līcī un izzināt daudzus citus faktus un vietas Bānīša zemē.

Aptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Brauciens būs apļveida ar staru pulksten 11:30 pie Alūksnes Bānīša stacijas, Jāņkalna ielā 52. Brauciena laikā stāstus par objektiem papildinās dažādas aktivitātes. Veiksmīgai velo tūres norisei dalība braucienā jāpiesaka pa tālruni 25442335 līdz 30.aprīlim. Dalība pasākumā bez maksas.

Velo tūres noslēgumā dalībniekus Alūksnes Bānīša stacijā sagaidīs ikgadējo velosacensību “Bānīša kauss 2024 – Apsteidz tvaiku!” apbalvošanas pasākums, tvaika lokomotīves Ferdinands pienākšana, Bānīša zemes zīmola iepazīšanas aktivitātes un grupas “Putukvass” muzikālais sveiciens. Vairāk par 4.maija aktivitātēm Bānīša zemē www.visitaluksne.lv

Lūdzam būt atbildīgiem un ievērot Ceļa satiksmes noteikumus, kā arī aicinām lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas). Pasākuma laikā publicitātes vajadzībām tiks fotografēts un filmēts. Aktivitātes notiks starpteritoriālās sadarbības projekta “Iepazīsti un sajūti Bānīša zemi!” ietvaros.

Bānīša zeme ir 3564 m² prieka, piedzīvojumu un aizraujošu apskates vietu. Bānīša zemes centrālo asi veido vēsturiskā dzelzceļa līnija, kas savieno Gulbenes un Alūksnes pilsētas.

Labākā dāvana 4.maijā sev un valstij – Latvijas iepazīšana tuvāk!

Bānīša zemes zīmola un velo sezonas atklāšanas svētki

 

Informāciju sagatavoja:
Dace Bumbiere – Augule
Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content